Şirket Raporları

Şirket Raporları

Dogan Holding                                                                                                                                 25 Ocak 2024

Endeks Üstü Getiri
Yeniden odaklanılmış bir portföyle yeni yatırımlara yoğunlaşma…

Takip ettiğimiz şirketler listesine “Endeks Üstü Getiri” önerisiyle ekliyoruz… Doğan Holding mevcut NAD'ına göre %50 iskontolu işlem gördüğünü görüyoruz. NAD'ın, hızlı büyüyen işletmelerde kapasite artırımı yatırımları ve istikrarlı büyüyen işletmelerde güçlü nakit akışı yaratmanın yanı sıra yeni yatırımları ve fırsatlar içermesi muhtemel proaktif bir birleşme ve satın alma stratejisinin birleşimi yoluyla büyüme alanı olduğunu düşünüyoruz. Daha odaklanmış portföy yapısı ve borsada işlem gören şirketlerin artan payı nedeniyle NAD iskontosu da kademeli olarak düşebilir. 12 aylık hedef fiyatımızı %35'lik NAD iskontosu ve %54'lük artış potansiyeli varsayımıyla hisse başına 19,3 TL olarak belirledik. DOHOL şu anda ortalama 3,5x F/K seviyesinde işlem görüyor.

Galatawind ile yenilenebilir enerjide güçlü büyüme beklentisi... Galatawind, rüzgâr ve güneş santralleriyle tamamen yenilenebilir enerji üreten bir şirkettir. Şirket, %100 yeşil enerji iş modeliyle öne çıkıyor. RES üretiminin %27'si ve GES üretiminin %78'i YEKDEM’e tabidir. Toplam kurulu gücü 291 MW olan Galatawind’in portföyünün %85’i RES, %15’i ise GES’lerden oluşuyor. 9A23'te elektrik üretimi 547 GWh olarak gerçekleşti. Galatawind, 2025 yılı sonuna kadar toplam 85 MW kapasite artışı ve yeni satın almalar yapılacağını belirtti. 2025 yılından sonra ise 2026-2029 yılları arasında toplam 350 MW (300MW RES+50MW GES) depolama tesisinin inşa edilmesi planlanıyor. Batarya depolama tesisleri projesinin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki ihaleler, yeni FIT Programları ve Uzun Vadeli PPA'lar ile toplam 300 MW’lık proje için imzalanan iki proje geliştirme sözleşmesi de yurt dışındaki diğer hedefler arasında yer alıyor.

Portföy sadeleştirme stratejisi ve yeni sektörlere giriş... Yeni sektörlere girmeyi hedefleyen Doğan Holding, sanayi sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi satın almak istediğini belirtti. Çelik Halat'ı portföyünden çıkaran Doğan, metal sektörüne odaklanmayacaklarını açıkladı. Yönetim, sürdürülebilirlik yatırımlarının yanı sıra kimya ve makine sektörlerine odaklanan firmalarla da ilgileneceklerini vurguladı. Doğan'ın hedefi, yakın zamanda duyurduğu kimya ve sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan Gama Recycle yatırımının ardından bu yıl portföyüne en az bir şirket daha eklemek. Yeni yatırımın makine sektöründeki bir firma olabileceğine inanıyoruz.

2027 yılına kadar 4,0 milyar ABD Doları NAV hedefi... Doğan Holding'in gelecek hedefi, stratejik konumdaki her şirketin aktif değerini 1 milyar ABD dolarına çıkarmaktır. Stratejik hedefleri doğrultusunda Hepiyi, Galatawind, Doğan Trend, Karel, Gama Recycle, Sesa Ambalaj ve D Yatırım Bankası gibi iştiraklerine odaklanmayı, aynı zamanda stratejik planlarına uygun yeni şirketleri portföylerine eklemeyi hedefliyorlar.

Performansı ve büyüme potansiyeli yüksek şirketlerin halka arz ihtimali… Doğan Holding, potansiyeli ve performansı yüksek şirketlerinden bir veya birkaçını halka arz edebilir. Hepiyi, Doğan Trend ve Daiichi'nin halka arza en yakın şirketler olabileceğini düşünüyoruz. Olası bir Daiichi halka arzından elde edilecek gelirler, Karel'in bilançosunu iyileştirmek için kullanılabilir.

Riskler… Temel riskler, elektrik piyasasında fiyatların düzenlenmesi, otomotiv sektöründe beklenenden fazla düşüş ve potansiyel birleşme ve satın almalarda fazla ödeme yapılmasıyla ilgili olabilir.

Raporun tamamına erişmek için lütfen tıklayınız. 

Her türlü soru ve öneriniz için [email protected] mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir. Yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş., herhangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.

Şirket Raporları - 16.01.2024
PDF Dosyası