BİST100 – Endeks için 10,900 direnci izlenecek
Cuma günü %1,05 artışla haftayı 10.840 seviyesinde tamamlayan BİST-100 endeksi için yeni haftaya başlarken yukarı yönlü hareketlerde 10.900, 11.100 ve 11.250 dirençleri takip edilecek. Olası aşağı yönlü hareketlerde ise 10.750, 10.685 ve 10.580 destek seviyeleri olarak izlenebilir.
BİST Banka
BİST Bankacılık endeksi için 17.000 seviyesindeki direnci izlenecek.
Direnç: 17.000 – 17. 200 – 17. 370
Destek: 16.680 – 16.500 – 16.300
VİOP30 Yakın Vade
VİOP30 Yakın Vade için 12.630 seviyesindeki direnci izlenecek.
Direnç: 12.630 – 12.720 – 12.850
Destek: 12.400 – 12.300 – 12.160
BIST-100: 10.840,59 (+%1,05) US$3.302mn işlem hacmi (-%4 3 aylık ortalamaya göre). Benchmark (12 Ağustos 2026): %38,07 (-5bp). USD/TRY sabah: 36,6817/36,6926
Başkan Trump, Salı günü Başkan Putin ile Ukrayna'da olası bir ateşkes üzerine konuşmak için görüşecek. 4Ç24 BİLANÇOSU: KOZAL zayıf, TEMETTÜ: ALARK (%3). Önemli notlar: BIST50 1Aylık Performans: Yükselenler: ASELS (+%34), TKFEN (+%29), DOAS (+%12) / Düşenler: MGROS (-%15), BIMAS (-%15), TAVHL (-%12). Bugün Türk hisse senetlerinde hafif pozitif bir piyasa bekliyoruz.
Başkan Erdoğan, ABD'den yaptırımları kaldırmasını ve Türkiye'yi F-35 programına yeniden dahil etmesini istiyor… Başkan Erdoğan, Başkan Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarını göz önünde bulunduran bir politika değişikliğine gitmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, 2020'de Türkiye'ye uygulanan savunma sanayi yaptırımlarının kaldırılmasını ve Türkiye'nin çok uluslu F-35 savaş jetleri programına yeniden dahil edilmesini talep etti. Türkiye, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almasının ardından, ABD güvenlik endişeleri nedeniyle F-35 programından çıkarılmış ve CAATSA çerçevesinde yaptırımlara tabi tutulmuştu. Programda yeniden yer almanın yanı sıra, Erdoğan, Trump'tan Türkiye'ye F-16 savaş jetlerinin satışının tamamlanmasını da istedi. İki liderin ayrıca Suriye'deki durumu tartıştığı, Erdoğan'ın Suriye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılmasını ve bölgenin istikrarının sağlanması gerektiğini belirttiği bildirildi (Bloomberg).
Türkiye, AB'den Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını istiyor… Türkiye, Avrupa Birliği'nden, Aralık ayında Başkan Esad'ın görevden alınmasının ardından Suriye'de barışçıl bir geçiş için kritik olduğunu belirterek, Suriye'ye yönelik yaptırımlarını koşulsuz olarak kaldırmasını talep etti. Bu açıklama, Brüksel'deki uluslararası yardım konferansından önce geldi; burada Suriye'nin yeni geçici hükümeti ilk kez davet edilecek. AB, geçtiğimiz günlerde bazı yaptırımları, Suriye'nin geçici Başkanı Ahmed al-Sharaa'ya destek sağlamak amacıyla hafifletti ancak, al-Sharaa'nın Hayat Tahrir el-Şam (HTS) adlı İslamcı grupla olan bağları nedeniyle temkinli bir yaklaşım sergiliyor. Azınlık hakları konusunda endişeler devam ederken, AB bakanları, demokratik taahhütler yerine getirilmezse yaptırımların yeniden uygulanabileceğini belirtiyor. Türkiye, yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaparak, Suriye'nin ekonomik istikrarının kendi güvenliği için hayati önem taşıdığını ve mültecilerin dönüşünü teşvik etmek için yeniden inşa çabalarının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Brüksel konferansına katılacak. (Bloomberg)
Başkan Trump, Salı günü Başkan Putin ile Ukrayna'da olası bir ateşkes üzerine görüşecek… Başkan Trump, devam eden müzakerelerle ilgili iyimser olduğunu belirterek, yakında bir açıklama yapılabileceğini söyledi. Trump, görüşmenin toprak değişiklikleri ve altyapı, özellikle de enerji santralleri üzerine odaklanacağını belirtti. Başkan Putin, Kiev'in kabul etmesinin pek olası olmadığı koşullarda ısrar ediyor ve Moskova'nın şartlarıyla uzun vadeli bir anlaşma yapmayı planlıyor. (Bloomberg)
Türkiye, savunma sektörü ihracatını 2024’te 7,1 milyar ABD dolarından 2028'de 11 milyar ABD dolarına çıkarmayı hedefliyor… Türkiye'nin savunma ve havacılık sektörü ihracatları, 2M25'te yıllık %30 artışla 0,8 milyar ABD doları yükseldi. Türkiye, 2028'de savunma sektörü ihracatını 7,1 milyar ABD dolarından 11 milyar ABD dolarına çıkarmayı hedefliyor. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen strateji, yüksek değerli üretimi artırmayı, uluslararası pazarlamayı güçlendirmeyi ve finansal destek sağlamayı odak alıyor. Planlar arasında 1) İhracatlar için kamu finansal desteğini %50 artırmak, 2) 2025'e kadar dört Devletler Arası Doğrudan Askeri Satış (DEDAS) projesi başlatmak, 3) İhracat ve ürün geliştirme kredi desteği sağlamak, 4) Bölgesel piyasa analizleri ve uluslararası savunma fuarları aracılığıyla pazarlama çabalarını artırmak yer alıyor. (Ekonomim)
4Ç24 Bilançosu:
Koza Altın
Şirket Haberleri:
Yapı Kredi Bankası
Astor Enerji
Sasa Polyester
Tüpraş
Tofaş'ın yabancı ana hissedarı Stellantis, Iveco ticari araçlarıyla elektrikli araç üretimi konusunda iş birliği yapacak, nötr… Buna göre, Stellantis, Iveco'ya 2,8t-4,25t arasında iki elektrikli van modeli tedarik edecek. Bu modeller, Tofaş’ın K0 olarak ürettiği araçlardan daha büyük van modellerini içeriyor. Üretim, Stellantis’in İtalya, Polonya ve Fransa'daki tesislerinde gerçekleştirilecek ve ilk lansman tarihi 2026 ortası olarak belirlenmiş. (Kaynak: Anadolu Ajansı)
Graintürk Holding'in
Alarko Holding
Global Yatırım Holding
Akfen Yenilenebilir Enerji
Her türlü soru ve öneriniz için [email protected] mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir. Yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş., herhangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez.